Тупичівська громада
Офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

21 Вересня, 2023 р., 11:21
Як показала остання вереснева негода – головною причиною пошкодження ліній електропередач та електрообладнання, що призвело до масових відключень електропостачання, є падіння гілок та дерев на об’єкти електромереж. Під час негоди дерева, що перебувають у безпосередній близькості від лінії, можуть її пошкодити. Контакт гілок з лініями під напругою може накоїти багато лиха.
11 Вересня, 2023 р., 09:33
    “Україна реєструвала останній спалах кору у 2017-2018 рр, коли сумарно захворіло більше 100 тис дітей, і, на жаль, була першою в списку тих країн, де було зареєстровано найбільшу кількість випадків кору серед дитячого населення. Кір має певну циклічність: зазвичай спалахи повторюються через кожні 4-5 років, тому в Україні вже накопичився певний прошарок неімунізованих дітей, які пропустили перше чи друге щеплення і, відповідно, зараз мають ризик захворіти на кір, особливо в умовах фізичного проведення навчання та інтенсивного спілкування, що відбувається в шкільному середовищі”, – зазначив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. За його словами, аби уникнути нового спалаху хвороби було прийнято рішення з проведення так званої наздоганяючої кампанії з імунізації проти кору. Для цього було верифіковано кількість дітей, що пропустили в цілому щеплення проти кору або не отримали його в повному обсязі. Згідно результатів підрахунків було визначено, що щеплення в рамках кампанії мають отримати щонайменше 260 тисяч дітей. “Станом на сьогодні трішки більше ніж 73 тисячі дітей вже отримали щеплення”, – поінформував головний санітарний лікар. Він також нагадав, що для вакцинації проти кору, паротиту та краснухи в Україні наразі використовується сучасна вакцина компанії Мерк, прекваліфікована ВООЗ. Найвищі темпи охоплення щепленнями в рамках кампанії демонструють Херсонська область та м. Київ, найнижчі – Чернігівська, Вінницька, Одеська області.
11 Вересня, 2023 р., 09:25
Наближається навчальний рік, а разом з ним – численні питання від батьків та освітян щодо можливості допуску до організованих колективів дітей, що не отримали профілактичних щеплень згідно Календаря. Це питання особливо гостро постає зараз, коли в Україні проходить кампанія із “наздоганяючої” вакцинації проти кору, і низький рівень охоплення щепленнями проти цієї інфекції загрожує новим спалахом хвороби. Чи є календарні щеплення обов’язковими для відвідування навчального закладу і якщо так, чи не порушує це права дитина на здобуття освіти? Наша редакція запиталася про це в юриста, експерта Національного порталу з імунізації Олексія Тараканова.
07 Вересня, 2023 р., 11:11
У серпні Кабмін оновив порядок реалізації проєкту з обміну ламп на світлодіодні. Тепер замінити лампи розжарювання на нові енергоощадні зможуть заклади соціального захисту, театри, музеї й бібліотеки, спорткомплекси, ОСББ та інші.
05 Вересня, 2023 р., 15:46
Бюджет громади у 2024 році може втратити велику частину надходжень, бо податки з військових планують перераховувати у спецфонд держбюджету.
04 Вересня, 2023 р., 12:09
Що робити, коли факт є — а документів про це немає? Вони втрачені і відновити їх неможливо чи ніколи не видавалися і отримати їх немає змоги. Тоді потрібно звертатися до суду та надавати докази, що цей факт справжній. Після отримання позитивного рішення суду можна буде звертатися до відповідних органів, щоб отримати потрібні документи. Кожна людина може отримати безоплатно консультацію юриста щодо встановлення фактів, що мають юридичне значення. А визначені законом категорії осіб, зокрема, люди з низьким доходом, ВПО, ветерани війни, члени сімей загиблих захисників і захисниць України, діти,  мають право на допомогу зі зверненням до суду. Що це за факти
04 Вересня, 2023 р., 12:00
Рятувальний підрозділ місцевої пожежної охорони нагадує контактний номер чергового.
04 Вересня, 2023 р., 11:46
Органи Держекоінспекції посилюють заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, сільгоспугідь, торфовищ, спалювання сухої природної рослинності, в тому числі водно-болотної рослинності, сухостою та сміття, із залученням відповідних органів, посилюється контроль за дотриманням лісокористувачами, агропідприємствами, фермерами та населенням вимог пожежної безпеки у лісових масивах, на торфовищах, сільськогосподарських угіддях та інших територіях, що перебувають у користуванні, а також недопущення спалювання стерні, сміття та залишків рослинності.
31 Серпня, 2023 р., 13:48
У рамках урядової ініціативи «Армія відновлення» служба зайнятостізалучає безробітних до виконання  суспільно корисних робіт. Цього року в області участь у таких роботах взяли понад 4,7 тис. безробітних. Суспільно корисні роботи проводяться в 52 з 57 територіальних громад Чернігівщини. За кількістю безробітних, які залучаються до проведення робіт, наша область перебуває у п’ятірці лідерів серед регіонів України. Безробітні зводять фортифікаційні та захисні споруди, приводять у належний стан об’єкти цивільного захисту населення (бомбосховища, укриття), розбирають завали, ремонтують приміщення, постраждалі внаслідок бойових дій, заготовляють дрова для бюджетних установ та населення, розфасовують гуманітарну допомогу, допомагають готувати їжу для військових, зокрема сухпайки, плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки для потреб ЗСУ. Організація суспільно корисних робіт проводиться службою зайнятості спільно з місцевими радами, комунальними підприємствами, громадськими організаціями. Актуальними наразі є ремонтно-відновлювальні роботи об’єктів, зокрема житлових та комунальних приміщень, постраждалих внаслідок бойових дій, облаштування укриттів, заготівля дров. Уже понад рік у Чернігові та прилеглих селах тривають роботи по розбору завалів та відновлення будинків місцевих жителів. Працюють безробітні в найбільш постраждалих районах обласного центру (Бобровиця, Ялівщина, територія тубдиспансеру), а також Киянці та Новоселівці. Цього року участь у таких роботах уже взяли 37 осіб. Варто зазначити, що безробітні залучені до суспільно-корисних робіт отримують заробітну плату не менше мінімальної, а це - 6700 грн. Їх праця оплачується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. У 2023 році в області на заробітну плату безробітних, які беруть участь у суспільно-корисних роботах, витрачено 23 млн. 812 тис. грн. З питань організації та проведення таких робіт звертайтеся до будь-якого підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості (адреси та контакти тут https://is.gd/ZuCG1J) або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv Чернігівський обласний центр зайнятості

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь