Тупичівська громада
Офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

25 Жовтня, 2023 р., 18:19
Це є ключовою вимогою програми «Власна справа» урядового проєкту єРобота, за якою на започаткування або розвиток бізнесу можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн залежно від кількості створених робочих місць (одного-двох). За час дії програми вже майже 200 мешканців області отримали позитивні рішення щодо грантових коштів. Загальна сума фінансової підтримки від держави склала 45,6 млн грн. Їхні бізнес-плани передбачають створення 419 робочих місць. Таким чином роботу за сприяння служби зайнятості знайшла Анна Галаган. Наразі жінка працює у піцерії на дровах «Lisopylka», яка нещодавно відкрилася у Чернігові. Співвласник закладу Ігор Дячук каже, що це стало можливим саме завляки участі у програмі. Для реалізації своєї бізнес-ідеї підприємець отримав 250 тис. грн за умови створення 2-х робочих місць. На сьогодні він перевиконав взяті на себе зобов’язання, оскільки ще одна працівниця проходить стажування – вчиться випікати піцу у печі на дровах при температурі 500 градусів за 90 секунд. Подати заяву на отримання грантів можна прямо зараз через Дія https://is.gd/KT7RoW Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv
25 Вересня, 2023 р., 08:25
Україні загрожує спалах кору – одного з найзаразніших вірусних захворювань, яке може стати причиною дитячої смертності через тяжкий перебіг. Захворювання небезпечне своїми ускладненнями, які призводять до вушної інфекції, запалення легень та мозку.
21 Вересня, 2023 р., 11:21
Як показала остання вереснева негода – головною причиною пошкодження ліній електропередач та електрообладнання, що призвело до масових відключень електропостачання, є падіння гілок та дерев на об’єкти електромереж. Під час негоди дерева, що перебувають у безпосередній близькості від лінії, можуть її пошкодити. Контакт гілок з лініями під напругою може накоїти багато лиха.
11 Вересня, 2023 р., 09:33
    “Україна реєструвала останній спалах кору у 2017-2018 рр, коли сумарно захворіло більше 100 тис дітей, і, на жаль, була першою в списку тих країн, де було зареєстровано найбільшу кількість випадків кору серед дитячого населення. Кір має певну циклічність: зазвичай спалахи повторюються через кожні 4-5 років, тому в Україні вже накопичився певний прошарок неімунізованих дітей, які пропустили перше чи друге щеплення і, відповідно, зараз мають ризик захворіти на кір, особливо в умовах фізичного проведення навчання та інтенсивного спілкування, що відбувається в шкільному середовищі”, – зазначив під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. За його словами, аби уникнути нового спалаху хвороби було прийнято рішення з проведення так званої наздоганяючої кампанії з імунізації проти кору. Для цього було верифіковано кількість дітей, що пропустили в цілому щеплення проти кору або не отримали його в повному обсязі. Згідно результатів підрахунків було визначено, що щеплення в рамках кампанії мають отримати щонайменше 260 тисяч дітей. “Станом на сьогодні трішки більше ніж 73 тисячі дітей вже отримали щеплення”, – поінформував головний санітарний лікар. Він також нагадав, що для вакцинації проти кору, паротиту та краснухи в Україні наразі використовується сучасна вакцина компанії Мерк, прекваліфікована ВООЗ. Найвищі темпи охоплення щепленнями в рамках кампанії демонструють Херсонська область та м. Київ, найнижчі – Чернігівська, Вінницька, Одеська області.
11 Вересня, 2023 р., 09:25
Наближається навчальний рік, а разом з ним – численні питання від батьків та освітян щодо можливості допуску до організованих колективів дітей, що не отримали профілактичних щеплень згідно Календаря. Це питання особливо гостро постає зараз, коли в Україні проходить кампанія із “наздоганяючої” вакцинації проти кору, і низький рівень охоплення щепленнями проти цієї інфекції загрожує новим спалахом хвороби. Чи є календарні щеплення обов’язковими для відвідування навчального закладу і якщо так, чи не порушує це права дитина на здобуття освіти? Наша редакція запиталася про це в юриста, експерта Національного порталу з імунізації Олексія Тараканова.
07 Вересня, 2023 р., 11:11
У серпні Кабмін оновив порядок реалізації проєкту з обміну ламп на світлодіодні. Тепер замінити лампи розжарювання на нові енергоощадні зможуть заклади соціального захисту, театри, музеї й бібліотеки, спорткомплекси, ОСББ та інші.
05 Вересня, 2023 р., 15:46
Бюджет громади у 2024 році може втратити велику частину надходжень, бо податки з військових планують перераховувати у спецфонд держбюджету.
04 Вересня, 2023 р., 12:09
Що робити, коли факт є — а документів про це немає? Вони втрачені і відновити їх неможливо чи ніколи не видавалися і отримати їх немає змоги. Тоді потрібно звертатися до суду та надавати докази, що цей факт справжній. Після отримання позитивного рішення суду можна буде звертатися до відповідних органів, щоб отримати потрібні документи. Кожна людина може отримати безоплатно консультацію юриста щодо встановлення фактів, що мають юридичне значення. А визначені законом категорії осіб, зокрема, люди з низьким доходом, ВПО, ветерани війни, члени сімей загиблих захисників і захисниць України, діти,  мають право на допомогу зі зверненням до суду. Що це за факти
04 Вересня, 2023 р., 12:00
Рятувальний підрозділ місцевої пожежної охорони нагадує контактний номер чергового.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь