Тупичівська громада
Офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

21 Березня, 2024 р., 14:15
Органи місцевого самоврядування з 24 лютого 2022 року максимально допомагають військовим підрозділам. З того часу Верховна Рада України ухвалила понад 800 законів, спрямованих на боротьбу з агресором, на вирішення внутрішніх проблем, викликаних воєнними діями, в різних сферах. Разом з цим, до цього часу в Бюджетному кодексі України відсутні положення, які б прямо дозволили здійснювати видатки з місцевих бюджетів на заходи, спрямовані на посилення обороноздатності і безпеки держави: закупівлю товарів, робіт і послуг в інтересах військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань. Не надано право громадам здійснювати видатки для реалізації місцевих програм посилення обороноздатності і безпеки держави здійснювати шляхом надання міжбюджетних трансфертів. Не створено умов для реалізації повноважень місцевого самоврядування через виконкоми тимчсово окупованих громад. Через відсутність таких норм в Бюджетному кодексі України купівля муніципалітетами допомоги військовим підрозділам, надання їм допомоги в різній формі, призводить до реєстрації кримінальних проваджень щодо працівників і посадовців органів місцевого самоврядування, що паралізує роботу в громаді та зменшує допомогу військовим. Для надання органам місцевого самоврядуання прямого права здійснювати виплати з місцевих бюджетів для допомоги Обєднаним силам Збройних сил України, просимо внести в Порядок денний ХІ сесії, в порядок денний лютого 2024 року Верховної Ради України проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування з місцевих бюджетів заходів, спрямованих на посилення обороноздатності і безпеки держави», реєстр.номер 9560-1 від 16.08.2023р., взяти його за основу серед інших альтернативних законопроєктів та якнайшвидше прийняти його за основу і в цілому. Цей законопроєкт терміново потрібен для посилення обороноздатності та єднання України.
20 Березня, 2024 р., 16:19
З метою інформування жінок Тупичівської територіальної громади з приводу гендерної рівності, сектор соціального захисту населення Тупичівської сільської ради долучається до проведення регіональної інформаційно-просвітницької акції «Жінки, знайте свої права».
26 Лютого, 2024 р., 14:37
Служба безпеки України продовжує документування воєнних злочинів, скоєних армією рф на території України, щоб притягнути до відповідальності конкретних виконавців.
16 Лютого, 2024 р., 09:57
Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.
15 Лютого, 2024 р., 12:06
Згідно з наказом Міністерства енергетики України №292 від 29.09.2023р. про "Порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання у багатоквартирному будинку" та Постановою НКРЕКП від 05.12.23 р. № 2291 «Про затвердження Типового договору на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирного будинку та внесення змін до Кодексу газорозподільних систем» затверджений порядок та процедура проведення технічного обслуговування (ТО) газових мереж у дво- та багатоквартирних будинках.
15 Лютого, 2024 р., 08:54
Інформаційні матеріали щодо заходів профілактики отруєння бджіл шукайте за посиланням:
14 Лютого, 2024 р., 14:12
Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України, зареєстрував на сайті Верховної Ради України петицію про термінове прийняття законопроєкту №9560-1.
13 Лютого, 2024 р., 10:00
Мінсоцполітики та Всесвітня продовольча програма ООН розширюють підтримку людей з інвалідністю. З початку повномасштабної війни міжнародні гуманітарні організації активно надають підтримку Україні й українським громадянам, зокрема, й у вигляді грошових виплат.
13 Лютого, 2024 р., 09:15
Працюючі підприємства – важлива складова економіки країни під час воєнного стану. Бо вони сумлінно сплачуючи податки, тим самим наближають Перемогу. Одне із відомих не лише на Чернігівщині, а й в Україні та далеко за її межами - АТ "Слов'янські шпалери - КФТП". Це – компанія з багаторічною історією, знаний виробник шпалер та найбільше бюджетоутворююче підприємство Корюківщини.
13 Лютого, 2024 р., 09:03
Перший відділ Чернігівського РТЦК та СП продовжує набір чоловіків та жінок віком до 45 років на військову службу за контрактом до Збройних Сил України.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь