Тупичівська громада
Офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протягом першого півріччя місцеві бюджети Чернігівщини поповнилися за рахунок податків більш як на 3,4 мільярда гривень

Дата: 23.07.2021 14:59
Кількість переглядів: 99

Очільниця Головного управлінні ДПС у Чернігівській області  Людмила Слотюк зазначає, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області протягом січня-червня поточного року надійшло понад 3,4 млрд грн від сплати податків і зборів.

Найбільшу частку у загальній сумі (65,3 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло понад 2,2 млрд грн, з них до обласного бюджету спрямовано 445,6 млн гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також автомобілі преміум-класу) сплачено 478,5 млн гривень (14 відс. доходів бюджетів територіальних громад). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 434,1 млн гривень (12,7 відс. загальної суми), - повідомила Людмила Слотюк.

Крім того, у загальній сумі податків і зборів 8 відс. обсягу надходжень становлять: податок на прибуток - 50,7 млн грн, рентна плата за користування природними ресурсами - 87,2 млн грн, акцизний податок від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів - 75,3 млн грн, плата за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів - 9,2 млн грн, екологічний податок - 12,5 млн гривень. 

Четверту частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (27,7 відс. загальної суми або 944,3 млн грн). Також, у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (18,6 відс. або 635,6 млн грн) та промисловості (14,3 відс. або 488,1 млн грн). Від громадян надійшло 470,6 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (13,8 відс. загальної суми).

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 270,4 млн грн (7,9 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 183,0 млн грн (5,4 відс.), галузі лісового господарства – 109,1 млн грн (3,2 відс.), будівництва – 47,6 млн грн (1,4 відсотка).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь