Тупичівська громада
Офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ спільного засідання постійних комісій

Дата: 02.07.2021 11:40
Кількість переглядів: 256

ПРОТОКОЛ 

спільного засідання постійних комісій

з питань: фінансів, бюджету, планування,  соціально-економічного розвитку та інвестицій;  освіти, молоді, фізичного виховання, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення 

30 червня  2021 року                                                                             с. Тупичів

 

Присутні:  Желдак О.Ю. –   голова постійної комісії освіти, молоді, фізичного виховання, культури, охорони здоров’я та соціального захисту населення

                   Н.І. Ломонос,  К.М. Лукашкова,– секретарі комісій

Члени комісії: Авдєйко В.Т., Курочкіна О.М., Навицька Л.В., Зубов К.І.,       Якуб Л.П. 

Запрошені: Шовкова Л.М. - сільський голова;         

                    Полегенько Т.Г - секретар сільської ради;           

                    Шумар Д.Ф -  заступник сільського голови;

                   Акрент І.В. – начальник відділу ОКМС;

                    Кравець Н.І. - начальник фінансового відділу;

                    Лобода О.М. – директор   комунального закладу «Куликівський           заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів»;   

                    Дробноход В.В. – директор комунального закладу Бурівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів;

                   Зубов К.І. – директор КЗ «Тупичівський ліцей»;

                    Демиденко І.А. - староста с. Бурівка;

                    Лебеда Н.І. - директор  одногрупового закладу дошкільної освіти.

 

Відсутні:  Орел С.М., Шпак О.О.

 

 Засідання веде Шовкова Л.М., яка ознайомила присутніх із порядком денним засідання.  

                                                      

 ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

1. Про ліквідацію одногрупового закладу дошкільної освіти на базі комунального закладу Бурівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області.

2. Про ліквідацію комунального закладу Бурівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області.

3. Про ліквідацію комунального закладу «Куликівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів» Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області

1. Слухали:

Інформацію   про ліквідацію одногрупового закладу дошкільної освіти на базі комунального закладу Бурівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області.

 

Виступили:

Шовкова Л.М. – проінформувала про ситуацію, яка склалася з фінансуванням освіти зараз та зачитала колективне звернення батьків села Бурівка до депутатів Тупичівської сільської ради.

Акрент І.В.начальник відділу освіти.  Вона висловила своє ставлення до ситуації, яка виникла відповідно до Закону «Про освіту» і пояснила , як вона впливає на існування закладів освіти в громаді.

 

    Вирішили:

 Рекомендувати винести проєкт рішення «Про ліквідацію одногрупового закладу дошкільної освіти на базі комунального закладу Бурівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області» на розгляд сесії сільської ради.

 

2.Слухали: Інформацію  про ліквідацію комунального закладу Бурівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області.

 

Виступили:

Желдак О.Ю. – депутат округу № 4, який сказав, що сільська рада вела непрозору і непослідовну роз’яснювальну роботу щодо долі закладу. Керівництво відділу освіти провокативно відповідало на питання щодо закриття школи в Бурівці.

  Я проти закриття школи!

Демиденко І.А., яка звернулась з проханням знайти кошти для утримання й подальшого функціонування закладу.  Вона наголосила, що закриття садочка і школи – це порушення Конституції України і всіх законів.

  Я підтримую батьків!

Дробноход В.В. сказала, що заклад має свій імідж. Всі працюють з віддачею, сьогодні відстоюються інтереси дітей і батьків. Згідно Закону «Про загальну середню освіту» наш заклад має право на існування. Під час громадських слухань жителів села ніхто не намагався почути. Чиновники приїхали з готовим рішенням – закрити школу і дитячий садок.

 

       Вирішили:

Рекомендувати винести проєкт рішення «Про ліквідацію комунального закладу Бурівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області» на розгляд сесії сільської ради.

 3.Слухали: Інформацію  про ліквідацію комунального закладу «Куликівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів» Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області 

 

Виступили:

Лобода О.М.,  який звернувся з проханням реорганізувати  Куликівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів у заклад І ступеня.

Зубов К.І. зазначив, що треба шукати кошти на утримання закладів освіти в Куликівці та Бурівці. Ці заклади потрібно зберегти. Тут повинен діяти принцип солідарності.

Якуб Л.П.  - депутат округу №3, зауважила про те, чому ми говоримо про кошти, а не про дітей. Хто залишиться в селі? Я проти закриття шкіл. Не губіть здоров’я дітей.

 

       Вирішили:

Рекомендувати винести проєкт рішення «Про ліквідацію комунального закладу «Куликівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів» Тупичівської сільської ради Городнянського району Чернігівської області» на розгляд сесії сільської ради.

 

Голова комісії                                                        Олег ЖЕЛДАК

 

 

Секретарі                                                              Катерина ЛУКАШКОВА

         Наталія  ЛОМОНОС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь