Тупичівська громада
Офіційний сайт
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правопросвітницький захід у Городнянській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості

Дата: 23.06.2021 16:56
Кількість переглядів: 141

17 червня 2021 року заступником військового комісара - начальником відділення рекрутингу та комплектування Городнянського РТЦК та СП, майором Ковальовим Андрієм спільно з заступником начальника відділу Городнянського бюро правової допомоги Тетяною Костюковою у Городнянській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості був проведений правопросвітницький захід.

Під час свого виступу Андрій Ковальов зазначив що армія — це втілення національної гідності народу. Тільки міць збройних сил надає країні ваги на міжнародному рівні.Збройні сили України мають найбільший рівень заслуженої довіри й поваги з боку суспільства та є сьогодні надійним гарантом суверенітету, територіальної цілісності й незалежності держави. Вони забезпечують стримування збройної агресії протии країни та відсічі, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України у випадках, визначених законом, беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.

 Сьогодні у державі створюється сучасна модель Збройних Сил України — оптимальних за чисельністю, мобільних, добре озброєних, всебічно забезпечених і навчених військ, спроможних виконувати покладені на них завдання у будь-яких умовах.

  Майор А.Ковальов також  розповів про переваги військової служби – достойне грошове забезпечення, соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей, пенсійне забезпечення та інші додаткові стимули.

Тетяна Костюкова ознайомила присутніх з правами та обов’язками громадян України, передбаченими Конституцією України. Більш детальна увага була акцентована на Законі України «Про військовий обов’язок і військову службу», а саме на порядку призову громадян на строкову військову службу, укладення контракту на проходження військової служби, їх строків, гарантій щодо збереження місця роботи та середнього заробітку за особами, які виконують військовий обов’язок, правила військового обліку та адміністративну відповідальність військовозобов’язаних за їх порушення. Бажаючі отримали візитки Городнянського бюро правової допомоги, а також інформаційні матеріали правового характеру системи безоплатної правової допомоги.

За отриманням консультації можна звернутись до районної філії Чернігівського ОЦЗ за телефоном 04645 (2-15-99).

Також, нагадуємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав мешканцям Городнянського району можна звернутись до Городнянського бюро правової допомоги за адресою: м. Городня, вул. Чумака, 4 та Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, за адресою: 14005, м. Чернігів, пр-кт. Миру, буд. 49а, офіс 709, телефон: (0462) 77-51-68.

           Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь