Тупичівська громада
Офіційний сайт
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чернігові СБУ викрила угруповання торговців зброєю та боєприпасами

Дата: 17.04.2020 09:55
Кількість переглядів: 338

Співробітники Управління Служби безпеки України в Чернігівській області блокували діяльність організованої групи, яка спеціалізувалася на нелегальному збуті бойових засобів ураження.

За даними слідства, троє мешканців обласного центру незаконно зберігали у власних помешканнях вогнепальну зброю та боєприпаси для продажу. Своїх клієнтів вони підшукували через особисті зв’язки у кримінальних колах на території регіону.

У межах контролю за вчиненням злочину оперативники спецслужби задокументували реалізацію фігурантами револьвера системи «Наган».

Співробітники СБУ затримали учасників угруповання на одній з вулиць обласного центру під час спроби збуту автомата АКС-74 з пристроєм для безшумової стрільби та майже 300 набоїв до нього. За цей товар зловмисники планували отримати 36 тисяч гривень.

У ході проведення обшуків за місцями проживання та у транспортних засобах фігурантів правоохоронці виявили холодну зброю, амфетамін та гроші, ймовірно одержані злочинним шляхом.

Вилучені засоби ураження та психотропи направлено на експертизу.

Наразі одному з учасників злочинної групи оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.      Перевіряється інформація щодо нелегального переправлення вилученої зброї та боєприпасів з району проведення операції Об'єднаних сил та причетність затриманих до контрабанди зброї і вибухових речовин через державний кордон України.

Заходи проводилась спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігова.

 

Прес-група Управління СБ України в Чернігівській області

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь